NIKŠIĆKI PROJEKTI

Prvi ponedjeljak nakon završenih lokalnih izbora u Nikšiću trebao bi biti dan kada će teriorijalno najveća opština u Crnoj Gori i regonu, odnosno njeni (pre)stari domaćini okrenuti novi list i početi sa ostvarivanjem predizbornih obećanja.

Ono što je meni kao građanskom ekološkom aktivisti ostalo najupečatljivije tokom ove višemjesečne izborne maškarade sa različitim maskama,simbolima, amblemima, bojama, za koju će ceh opet platiti građani/ke, jeste ubjeđivanje javnosti od strane svih aktera da prvo što će se uraditi nakon formiranja lokalne vlasti, biti revizija poslovanja i obavještavanje svih zainteresovanih o zatečenom stanju.

Da tako i bude, građani/ke Nikšića bi trebalo da poznaju dobro šta je sve i na koji način rađeno u prethodnom mandatu, ili dva, kao i kada je šta trebalo da bude gotovo i ko je bio odgovoran za rokove.

Takođe, trebalo bi da budu informisani zašto su se u nekim slučajevima svjesno kršili zakoni i  kako to nadležni organi za državnog nivoa nijesu reagovali.

Da ne bih bespotrebno mistifikovao ono što većina građana/ki zna, podsjetiću da se sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) manipulisalo mnogo puta, i da je famozni ,,kolektor“još davno trebao biti u funkciji.

Isti je slučaj sa regionalnom sanitarnom deponijom za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine.

Javnosti je manje poznato da se sa građevinskim radovima na PPOV počelo prije nego što je dobijena ekološka saglasnost, što je u suprotnosti sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu.

Projekat regionalne sanitarne deponije nije prošao reviziju.

Za projekat proširenja kanalizacione mreže nemamo monitoring izvještaj.

Pravi momenat za priču o ugradnjama, zar ne?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s