UTISAK GODINE

,,Sve će to o mila moja, prekriti ruzmarin snjegovi i šaš…“ kaže se u jednom od velikih hitova Bijelog dugmeta.

Upravo tako zamišljam da će jednom ponovo izgledati lokacija Vasove vode, koju su mimo svih pravila struke i nauke, pritom kršeći važeće zakone i potpisane međunarodne ugovore, zatrovali oni kojima je povjereno da štite životnu sredinu i zdravlje ljudi…

Legitimni predstavnici/e građana/ki…

Ogromna količina pozitivne enegrije, solidarnosti i saosjećanja, građanske odgovornosti i dobre muzike, koje su obilježile Zeleno gumno, daju mi za pravo da budem beskrajno ponosan što sam bio nečega što će, iskreno vjerujem, biti zauvijek upamćeno od svih nas koji smo bili dio ove čiste građanske inicijative.

Oslobođeni vjerskih, nacionalnih, starosnih, polnih, partijskih i svih drugih podjela građani/ke iz većeg broja opština u Crnoj Gori došli su u Beranselo da mještanima/kama pruže punu podršku u njihovoj opravdanoj borbi da izbore ono što im garantuje i Ustav Crne Gore – pravo na zdravu životnu sredinu.

U jeku predsjedničkih predizbornih aktivnosti, kada je veoma teško dobiti medijsku pažnju, Zeleno Gumno je nesporno bio najznačajniji i najveličansveniji skup u ekološkoj državi tog 23. marta 2013. godine.

Usvojena Građanska deklaracija koja sadrži i konkretne putokaze kako se vratiti na pravi put dostojan vijeka i stepena civilizacije u kome živimo, kada je obalst upravljanja otpadom u pitanju, prva takve vrste u našoj ,,mladoj“ demokratskoj istoriji, naišla je na odličan prijem kod onih koji su i do sada imali dovoljno odgovornosti i petlje da ne zatvaraju oči pred tuđom mukom.

A možda i kod onih koji su žmurili samo na jedno oko ili žmirkali povremeno!?

,,Miriše pelin, pusto polje, ocvale ruže i med…“

Može li bolje?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s