NIKŠIĆKE CRNE RUPE

Decenijama smo svjedoci manipulacija javnosti koje doživljavaju vrhunac tokom predizbornih kampanja.

Tada se jednostavno obećava sve i svašta, pritom bez bojazni da će neko jednom i odgovarati zbog lažnih obećanja, koja su s predumišljajem korišćena u čisto ličnu i partijsku korist. Doduše, kod nekih je to isto…

Nikšić, teritorijalno najveća opština u regionu, u prethodna dva mandata lokalne vlasti doživio je svoj najveći pad.

90-tih godina prošlog vijeka Nikšić je bio utočište mnogima koji su morali napustiti svoje domove i bez obzira na sve strahote tog perioda, poput čestih bombaških performansa na korzou, imao je očuvano gradsko jezgro i dinamiku pravog grada. Opet ću se usuditi ustvrditi, Nikšić je u Crnoj Gori i najviše ličio na grad, čast svima.

Upravo zato njegovo dalje propadanje se mora zaustaviti, naročito ako ne želimo biti od onih koji ne pamte… I koji zaboravljaju lako, isto kao što uzimaju sve što im se ponudi.

Nikšić je konačno, nakon ponovljenih lokalnih izbora, dobio novog Predsjednika koji je sa javnošću podijelio da će među prioritetima u budućem radu biti i rupe koje su obilježile dva mandata njegovog prethodnika.

Rupe koje su uzaludno najavljivale kapitalne projekte u strogom centru grada, ali i rupe koje su ostale nakon velikih infrastrukturnih projekata, poput proširenja kanalizacione mreže.

Ako znamo da su te crne rupe uništile žilu kucavicu, a to je bila gradska pijaca kojoj su hiljade ljudi svaki dan prolazile i otežale protok saobraćaja, krvnih sudova grada, potpuno je prirodno da bi neko trebao i da odgovara zbog toga.

Eto, čisto sam želio da podsjetim na neke važne momente, kako neko ne bi pomislio da u pamćenju nas kojima je Nikšić izbor postoji crna rupa.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s