Tri karte za Holivud

Prvi dan jula za mene je počeo neobičnim miksom prenosa  proslave ulaska Hrvatske u EU i finala Svjetskog kupa u fudbalu.

Naravno povezati ova dva interesovanja, političke procese i sport, sasvim je normalno, da ne bih bio pogrešno shvaćen.

Ipak ono što je bilo nesvakidašnje jesu činjenice da još jedna od država nastalih iz bivše Juge, uspješno završava EU integracije i da je Španija važila za favorita nad Brazilom, na čuvenoj Marakani. (!?)

Ali prosto nevjerovatno na mene je najveći utisak prethodne noći ostavila treća stvar, isto tako neobična, nesvakidašnja, ali i veoma očekivana. Čak se ne bih začudio da neki poznati analitičari već danas objasne da je to bilo potpuno i normalno i pohvalno.

Naravno radi se o dolasku prva tri čovjeka Crne Gore, Predsjednika, Premijera i Potpredsjednika Vlade i Ministra Vanjskih poslova i evropskih integracija, sa tri različita leta na proslavu ulaska Republike Hrvatske u EU.

Ako znamo da je priča o globalnoj ekonomskoj krizi u Crnoj Gori još uvijek itekako aktuelna, da su uvedene mjere zabrane korišćenja službenih vozila van radnog vremena, smanjen broj službenih putovanja državnih službenika i namještenika, povećan porez na 19%, građanima se uzima legalni reket na mobilne telefone, električna brojila, kablovsku TV, vraćamo tuđe dugove i plaćamo garancije, zaista je bilo više nego potrebno još jednom pokazati kako se naši zvaničnici brinu za državni budžet.

Trebalo je još jednom pokazati i da se u Crnoj Gori naročito vrednuju bahatost i bezočnost, te da takav, rekao bih, sadomazohistički  pristup nije karakterističan za druge građane i države u srcu Evrope.

Hapsiti nevladine aktiviste koji prosipaju farbu po trotoarima, a ovako se odnositi prema državnoj imovini…

Hapsi narodna milicijo…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s