Rok i reciklaža

Prije samo par godina bilo je nezamislivo da će se prilkom organizovanja muzičkih festivala, koji su zaista učestali, voditi računa o ekologiji. I to ne samo marketinški,  deklarativno, kako to još uvijek rade donosioci odluka, već zaista konkretno i vidljivo.

Sva dešavanja koja podrazumijevaju veliki protok ljudi i korišćenje otvorenog prostora, prati i problem nekontrolisanog odlaganja otpada, što posjetiocima može pokvariti ugođaj i ukupan utisak. I o organizaciji, ali i o gradu i državi.

Zato je toliko važna i vrijedna ovogodišnja inicijativa da se na LAKE FEST-u, koji se treću godinu za redom održava u Nikšiću, upravljanju otpadom posveti posebna pažnja, kako bi se i tim segmentom pokazalo da će se graditi imidž i brend festivala koji će postavljati standarde, ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire.

Kampanja ,,Rock&Recycle“ koju su osmislili Pivara ,,Trebjesa“ AD Nikšić i Ozon, ima upravo za cilj da animira posjetioce  da upotrebljenu ambalažu ne odbacuju nekontolisano, već na za to predviđenim privremenim mjestima i tako pokažu odgovornost prema životnoj sredini i ljepoti ambijenta u kom će tih dana uživati u fenomenalnoj muzici.

Siguran sam da ima mnogo skeptika koji će odmah naći 1.000 razloga zašto nešto tako neće uspjeti. Uostalom to nam se dešava svaki put kada krenemo u nove inicijativei akcije.

I za njih smo spremili argument više zašto će naša kampanja ove godine svakako uspjeti.

Na vidljim promotivnim pultovima posjetioci će moći za 20 praznih plastičnih čaša dobiti majicu sa znakom kampanje ,,Rock&Recycle“. A nagradni fond će biti upravo 1.000 komada. Simbolično.

Na ovaj način prikupićemo 20.000 plastičnih čaša, od kojih će umjetnici napraviti vrijedne i jedinstveni eksponate.

I pokazati da se može. Kad se hoće.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s