To je to

Kampanja Rock&Recycle koju su Pivara ,,Trebjesa” i Ekološki pokret ,,OZON“ realizovali tokom i nakon muzičkog festivala Lake fest u prelijepom amijentu topola, u neposrednoj blizini Krupačkog jezera u Nikšiću, dokazala je ono čemu smo se i nadali.

Ili u što smi vjerovali i vjerujemo.

Podsticajnim mjerama, edukacijom i neposrednom komunikacijom za građanima veoma je moguće unaprijediti način odlaganja otpada i uspostaviti sistem upravljanja koji je u skladu sa vremenom u kojem živimo.

Čak bih rekao da mali sistemi, kakva je ekološka Crna Gora imaju još veću odgovornost prema ovakvim životnim stvarima jer je nedopustivo da se prema potencijalnim benefitima od reciklaže odnosimo kao do sada.

Kampanja ,,Rock&Recycle“ je dokazala da se i na veoma posjećenim dešavanjima na otvorenom, što je otežavajuća okolnost, itekako uspješno može komunicirati sa posjetiocima i animirati ih da se odnose odgovorno prema životnoj sredini, bez obzira da li će tu boraviti par sati ,dana ili češće.

Jednostavno, ljudi prepoznaju dobru ideju, iskrenost, posvećenost i žele da budu dio nečega lijepog, pa i kada sa bine ,,praše“ najveći muzičari sa ovih prostora.

I tu dolazimo do ključne stvari. Zašto nijedna od kampanja koje je pokretalo resorno Ministarstvo, a tiče se uspostavljanja infrastrukture za separatno odlaganje i sakupljanje otpada nije dalo željene rezultate?

Siguran sam da su građani prepoznali neiskrenost cijele neodržive priče, koja je podrazumijevala da iako ste u domaćinstvu sve razdvoji, opet sve završi na jednoj gomili, prvo u kamionima koji često nijesu imali ni registarske tablice, pa dalje na decenijama ,,privremene“ deponije.

Ni kod male djece više ne prolazi plitka demagogija.

Rock&Recycle je dokaz da se može kad se hoće.  A hoće li se?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s