Pješčani sat

Ne znam koliko su gledani direktni prenosi sjednica Skupštine Crne Gore, ali ja sam jedan od onih koji ne smatraju gubitkom vremena  praćenje izlaganja poslanika i poslanica koji u parlamentu zastupaju stavove različitih interesnih grupa.

Naročito volim da gledam Premijerski sat, kada se mogu dobiti i korisne informacije, a i vidjeti koja Ministarstva rade kvalitetno a koja posao obavljaju neprofesionalno.

Takođe, tada do izražaja dolazi i (ne)pripremljenost poslanika i poslanica koji postavljaju pitanja, što takođe pokazuje nivo kvaliteta i pristupa povjerenom poslu.

Možda je to uticaj profesionalne deformacije, ali zaista mislim da su informisanost i pripremljenost nešto što bi tokom Premijerskog sata moralo doći do izražaja, jer se tu na neki način građanima pokazuje koliko se cijeni posao za koji upravo poreski obveznici obezbijeđuju nadoknade.

Upravo zato razumljivo je i veliko razočaranje kada uočite površni, populistički i demagoški pristup, kojim se pokušavaju dobiti jeftini politički poeini, što je praksa iz nekog prošlog vremena.

Ovo važi i za parlamentarce koji postavljaju pitanja zasnovana na netačnim i neprovjerenim informacijama i za predstavnike Vlade koji odgovore temelje na teorijama i stavovima pojedinih zaposlenika koji nemaju ni kredibilitet niti reference a o rezultatima da ne govorim, umjesto na činjenicama i preciznim podacima.

Neshvatljivo je da ne postoji predviđena sankcija za netačne informacije, neosnovane analize i projekcije iznesene u Parlamentu.

Ovako se pruža mogućnost za razne manipulacije javnosti, što odgovara određenim interesnim grupama.

Pitam se da li je isto vrijeme za sve na svim Premijerovom satovima?

Jesu li usklađeni Premijerov i Pješčani sat?

Za neke je vrijeme stalo…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s