Eko golf

Izvještaj o strateškoj procjeni uticaja za DUP Golf ekonomija u Tivtu je neusklađen sa Zakonom o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, jer nema ni razrađena varijantna rješenja, niti program praćenja životne sredine.

Moram priznati da iako sam u toku javnih rasprava čuo mnogo neutemeljenih, da ne kažem presmiješnih, tvrdnji i teorija, nikako ne mogu a da se čudom ne začudim kako neko ko sebe naziva stučnjakom ili ekspertom može iznositi takve stvari povodom tog projekta.

Pravi atak na zdrav razum je bila tvrdnja da će izgradnjom golf terena biti unaprijeđen kvalitet životne sredine. Jeste da smo već navikli na zloupotrebu prefiksa ,,eko“ u razne svrhe, ali možete li zamisliti kako bi smješno izgledalo, da u zemlji koja je Ustavom opredjeljena kao ekološka, jedan od brendova bude i Eko golf.

Mada, u kojoj je mjeri izražena nelegalna sječa i degradacija zemljišta prije svega industrijskim i opasnim otpadom, možda je Eko golf u stvari jedini primjenjiv model održivog razvoja kod nas?

Kada ostanu ledine i brda smeća, a ovakvim tempom uništavanja neće se predugo čekati, možda bi bilo idealno to iskoristiti na način da se sve prvo poravna a onda prekrije vještačkom travom, ostave rupe na nekim mjestima, kako bi sabijeni otrovi mogli da isparavaju i daju poseban šmek budućim golferima. A onda organizovati međunarodni turnir ,,Open Eco golf Montenegro“ .

Naravno da ne zaboravimo ni površinskei podzemne vode. I njihov kvalitet će se sigurno dodatno ,,poboljštati“ jer će naš golf biti Eko a i sve hemikalije koje će se koristiti takođe.

O biodiverzitetskog raznolikosti da ne pričam. Pa tu će biti loptica i štapova različitih brendova napravljenih isključivo od prirodnih materijala.

Prava ekosistemska harmonija, kad vam kažem. 100% Eko.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s