POSTIZBORNE (E)KOALICIJE

Lokalni izbori u najvećoj mjeri treba da se bave pitanjima kvaliteta životne sredine u lokalnoj zajednici i stvaranju potrebne infrastrukture za pravilno upravljanje resusrima kojima ona raspolaže.

Naravno, to je idealna formula koja  bi trebala biti smjernica za sve one kojima je zaista stalo do svog okruženja i koji svoju i budućnost svojih potomaka vežu za lokalnu zajednicu čiju podršku traže tokom izbora.

Da li je kod nas to slučaj, nešto je o čemu bi se moglo polemisati u nedogled , bez obzira što lično mislim da smo daleko od idealnog, pa ako hoćete i sve dalji od ideala, koji su takođe nešto što je simbol zajedništva i vizije.

Jednostavno uvijek se sve vrti oko nekih drugih tema, što svakako treba da zabrine sve nas,  naročito ako  negativno utiče na kvalitet životne i radne sredine, zdravlje ljudi i vrijednosti lokalne zajednice.

Drugim riječima sam pristup onih koji se kandidovanjem nude kao neko ko želi da radi za korist cjelokupne lokalne zajednice, postao je veoma diskutabilan. Da ne upotrijebim prejaku rijec.

Mada sve mi se čini da riječi, pa ni one malo jače, ne mogu mnogo uticati na one koji su sklopljeni u partijskim laboratorijama i obučeni da reaguju samo na komande koje izdaje Šef.

Vjerujte bio bih najsrećniji kada bi me kroz praksu demantovali , odnosno kada bih primjetio da se čulo ono što je pričala lokalna zajednica. To bi se nesumnjivo vrlo lako moglo prepoznati, a pod tim ne podrazumijevam odustajanje od tragikomičnih planova poput tunela kroz Goricu.

Naravno, oko toga ne trebaju ni posebne platforme, ispod kojih se obično nalazi neka ,,bušotina”,  a tu ne mislim na naftu. Mada nikad se ne zna kakav je ,,dil” .

Potrebno je da se dijeli ista vizija zajedničke buducnosti i da se posvećeno radi.

Za zajednicu! Ne samo za sebe.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s