PARLAMENTARNO TUCANJE

Konfuzno izlaganje poslanika Andrije Popovića na temu razvoja energetike u Crnoj Gori u kom je pokušao na jedan dosta površan način baviti se veoma kompleksnom temom kao što su hidroenergetski objekti, zapravo na najbolji način pokazuje svu nemoć energetskog lobija koji u cijelom regionu trpi poraz za porazom.

Naravno da ne mislim da je predsjednik parlamentarne Liberalne partije Crne Gore, koja je zastupljena u izvršnoj vlasti, sa namjerom stao na stranu onih čiji materijalni interesi  ruše sve moralne standarde, ali ipak moram primjetiti da način na koji se pokušavaju diskreditovati oni koji ne žele dopustiti dalju nekontrolisanu devastaciju i zloupotrebu prirodnih resursa, očigledno reflektuje nedostatak agrumenata i kvalitetnih projekata.

Jasno je da energetski lobi ima svoje i ljude u svim parlamentima regiona, ne samo našem, pa i u lokalnim ako hoćete, u koje se uzda da će u određenom trenutku izglasati ono što im bude sugerisano, naređeno ili kako god to definisali.

Takođe je izvjesno da se među onima koji mudro ćute, ili spavaju, nalazi još jedan broj njih, dovoljan za većinu kada se bude odlučivalo. A odlučivaće se sigurno. Mora, drugačije ne može.

Oni bi za razliku od onog što je poslanik Popović citirao u Parlamentu vjerovatno ,,željeli da im ulazi, samo da se ne tucaju”. Makar ne da se (sa)zna. Nadam se da nijesam prekšio uređivačku politiku.

Postoje različite struje i lobiji u svakoj parlamentarnoj partiji, a kako se meni čini biće ih sve više, što čini izvjesnijim i vanredne izbore. Možda već i ove godine!?

A kao što svi znamo u izbornoj, pa i predizbornoj godini, svaka strategija ode u drugi plan, jer jednostavno nema se vremena za ništa drugo sem za kampanje.

A tu tek ima svega, pa i tucanja.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s