Struka i čuka

Svjedoci smo sve češćeg pojavljivanja u javnosti pojedinaca koji pokušavaju na najprovidniji način unovčiti svoje diplome, odnosno pod velom ,,struke i nauke” profitirati na račun nekih problema koji dobiju značajan medijski prostor.

Naravno, obično to budu problemi koje su otkrili i javno razotkrili građani i nevladine organizacije, ali to ne smeta samoprozvanim ekspertima i stručnjacima, da iskoriste svaku priliku i pokušaju diskreditovati upravo one koji se bore za svoja uvjerenja i bolje uslove za život i rad.

Građanski ekološki aktivizam se na žalost ne izučava na fakultetima, iako bi to svakako trebalo uvesti, stoga svako podcjenjivanje onih koji ga u ovo okrutno vrijeme baštine i žive, nije ništa drugo do dokaz lične  (bez)vrijednosti, kako strukovne, tako i moralne.

I to treba da bude jasno svima onima koji izostanak pojedinačne odgovornosti i odvažnosti da primjene i prenesu znanja i iskustva u momentima kada se javni interes zapostavlja zbog profita određenih krugova moći, pokušavaju nadomjestiti sporadičnim kritikama po pravilu usmjerenim na one koji su zapravo žrtve.

U Crnoj Gori takvih primjera ima zaista mnogo, a naročito su upečatljivi oni koji se predstavljaju kao univerzitetski predavači i koji na taj način pokušavaju zapravo izboriti šansu za eventualne profesionalne angažmane. Ili da budem potpuno jasan dodatno unovčiti svoje degradirane diplome i bolje pozicionirati matične degradirane institucije.

Ta prljava igra nije nešto što privlači značajnu pažnju medija, što je naročito bolno za ,,akademske” ekstraprofitere pa se u narednom periodu može očekivati i radikalniji nastup nekih isturenih reprezenata ovih visokih krugova.

Penziju, za razliku od ugleda, sigurno ne mogu izgubiti.

Samo nek su zdravo.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s